Ginecologie
Vizita ginecologică constituie fără îndoială un moment foarte important din viaţa fiecărei femei ce are grijă de sănătatea sa. De aceea vă acordăm toată atenţia noastră: un colectiv extraordinar, aparatură performantă şi investigaţii complex realizate.
Oferim pacientelor noastre un număr însemnat de servicii ginecologice prestate la un înalt nivel medical:
- Consultaţie şi investigaţie ginecologică
- Consultaţie preconcepţională
- Amniocenteza
- Monitorizarea sarcinii pe parcursul celor 3 trimestre
- Planning familial şi menopauză
- Tratamentul sterilităţii în cuplu
- Patologia colului uterin
- Ecografie pelvină şi endovaginală
- Morfologie fetală
Ecografiile de morfologie fetală sunt analize care fac parte dintr-un set mai mare de teste la care sunt supuse toate femeile însărcinate. Există ecografii de morfologie fetală de trimestrul I şi de trimestrul al II-lea, fiecare având importanţa şi rolul ei esenţial în dezvoltarea optimă a fătului. Sunt teste prin care se pot depista orice malformaţii în dezvoltarea bebeluşului, cele de trimestrul al doilea permiţând investigarea fiecărei părţi a corpului, din cap până în picioare.
Ecografia de morfologie fetală în primul trimestru de sarcină
Aceasta se poate realiza între săptămânile 11-13 şi se pot investiga şi depista diverse anomalii, precum sindromul Down, care mai târziu nu mai pot fi identificate, pentru că elementele din acea perioadă care ajută la diagnosticare dispar. Se mai pot depista, prin analizarea completă a embrionului, malformaţii structurale majore, precum absenţa unui membru sau a unei părţi din acesta, lipsa calotei craniene, dar analiza nu permite investigarea în detaliu, din cauza nedezvoltării complete a fătului.
Ecografia de morfologie fetală pentru al doilea trimestru de sarcină
Se poate face între săptămânile 22 şi 24. Acest test se poate face şi mai devreme, însă este recomandat în această perioadă a sarcinii pentru că atunci fătul are toate organele bine dezvoltate, putându-se realiza o evaluare completă a stării lui de sănătate. Intervenţia durează în jur de 45-60 de minute, este non-invazivă şi nu prezintă niciun risc pentru bebe, pentru că nu foloseşte raze X (radiaţii ionizante).
Ecografia poate fi realizată cu sonde 3D sau 4D, diferenţa constând în faptul că, în timp ce prima oferă doar o fotografie tridimensională a fătului, a doua surprinde, în aceeaşi variantă tridimensională, şi mişcările lui în timp real.
În ecografia de morfologie de trimestrul al doilea se pot depista afecţiuni şi malformaţii ale: inimioarei, rinichilor, burticii (abdomenului şi toracelui), plămânilor, placentei şi lichidului amniotic. Pot fi depistate şi anomaliile apărute la nivel cranian şi se mai pot furniza date cu privire la greutate, sex (dacă nu s-a aflat mai înainte), poziţie, vârstă gestaţională etc.
Aparatura medicală nouă de care dispune cabinetul, precum şi specializarea continuă a cadrelor medicale ce îşi desfăşoară activitatea aici cresc calitatea serviciilor ginecologice, pe lângă aspectul strict medical existând şi o foarte bună comunicare medic-pacient.