Explora Dermatologie

Dermatologie

Dermatologia reprezinta o specialitate medicala ce se ocupa cu diagnosticul si tratamentul bolilor de piele, a anexelor (unghii, par) si mucoaselor. Pielea este mai mult decat un "ambalaj". Este organul cel mai extins al corpului uman fiind intr-o permanenta legatura cu celelalte organe, de multe ori putand indica disfunctii ale acestora. Pentru a arata bine si a fi sanatoasa, trebuie tratata cu toata atentia. '

Explora Group Dermatologie va pune la dispozitie servicii medicale complexe pentru evaluarea, managementul si educatia pacientilor cu afectiuni dermatologice. Consultatiile si tratamentele efectuate in centrul nostru acopera toata patologia dermatologica si venerologica precum si dermatologia pediatrica


Consultatii dermatologice

In cadrul Explora Group Dermatologie aveti ocazia sa fiti consultat complet de catre un medic dermatolog pentru orice afectiune dermatologica, apoi vi se va propune o schema terapeutica personalizata, tinandu-se cont de patologia asociata. Un tratament corect si precoce influenteaza semnificativ prognosticul oricarei afectiuni. In centrul nostru puteti trata boli ca: urticarii, eczeme, psoriazis, vitiligo, colagenoze, infectii virale, bacteriene, micotice, parazitare, acnee, tumori cutanate, ulcere de gamba, afectiuni ale parului.


Consultatii venerologice

Venerologia reprezinta asa zisa "a doua fata" a dermatologiei; acest domeniu se ocupa de imbolnavirile cutanate si ale mucoaselor ce se transmit pe calea raporturilor sexuale. Sunt imbolnaviri atat de factorii sociali, economici, demografici, educationali, de civilizatie cat si de factori individuali - atitudinea pacientului fata de activitatile sexuale. In cadrul Explora Group Dermatologie va oferim consultatii venerologice pentru toate afectiunile cu transmitere sexuala (sifilis, gonoree, uretrite cronice, herpes genital), asigurandu-se confidentialitatea diagnosticului.

Dermatoscopie

Dermatoscopia reprezinta examinarea leziunilor cutanate folosind un instrument specializat numit dermatoscop. Metoda permite diferentierea leziunilor pigmentare (nevi) de cele nepigmentare si a leziunilor maligne de cele benigne. Acest lucru face posibila depistarea precoce a melanomului malign si intr-un stadiu curabil. Dermatoscopia poate aduce argumente in plus care sa justifice excizia chirurgicala a unei leziuni cutanate. Imaginile cu leziunile inregistrate vor fi stocate, iar prin crearea unei baze de date digitale se permite vizualizarea microscopica a leziunii precum si posibilitatea de vizualizare cronologica a imaginilor aceleiasi leziuni facilitandu-se astfel un diagnostic corect, in dinamica.

Crioterapie

Crioterapia este o procedura terapeutica ce utilizeaza temperaturi extrem de scazute cu scopul de a distruge, controlat, tesuturi bolnave sau anormale . Este usor de folosit si se efectueaza fara anestezie fiind indicata la copii si la pacientii alergici la anestezice. Indicatii: crioterapia cu azot lichid reprezinta tratamentul de electie sau o metoda alternativa de tratament pentru multe leziuni ale pielii, incluzand: verucile vulgare, carcinomul bazocelular superficial, keratoze actinice si seboreice, condiloame acuminate. In urma aplicarii azotului lichid zona tratata poate sa se inflameze usor, de obicei aparand eritem si edem. Acest lucru este rezultatul distrugerii locale a celulelor. De asemenea, pot apare bule in zona tratata.

Biopsie cutanata

Biopsia cutanata este o procedura medicala semiinvaziva in cadrul careia este recoltat un fragment tisular tegumentar ce ulterior este analizat microscopic, in vederea observarii anumitor modificari patologice, sugestive pentru diverse procese locale. Fragmentul de tesut recoltat ulterior va fi utilizat pentru efectuarea examenului histopatologic a carui rol este de stabili diagnosticul final, in corelatie cu aspectul clinic. In cadrul Explora Group Dermatologie, examenul histopatologic se efectueaza la Bucuresti, interpretarea histopatologica fiind efectuata de catre un anatomopatolog specializat in patologia cutanata (dermato-patolog).

Electrocauterizare

ELECTROCAUTERIZAREA reprezinta o procedura prin care se distruge termic un tesut, folosind un circuit electric creat intre doi electrozi. Aceasta metoda este utilizata atat cu rol hemostatic pentru oprirea sangerarilor de la nivelul vaselor de mici dimensiuni cat si pentru taierea sau excizia unui fragment de tesut cutanat. Se utilizeaza in cazul papiloamelor virale, keratozelor seboreice sau a altor tumori complet benigne (nevi dermici, fibroame moi). Indepartarea leziunilor se face sub anestezie locala, tratamentele fiind complet nedureroase.

Interventii chirurgicale la nivelul tegumentului

MICI INTERVENTII CHIRURGICALE - Acestea se realizeaza in anestezie locala cu xilina cu instrumentar sterilizat conform normelor in vigoare. Se pot exciza diverse leziuni cutanate cum ar fi: chisturi, alunite (nevi), fibroame cutanate, unghii incarnate si alte tumorete cutanate. Piesa excizata poate fi trimisa la examen histopatologic.